Hạng D
16/1/13
4.804
87.792
113
Cứ 10 tiệm mở ra (kể cả sang lại cũng là mới) thì 5 phải chết, 4 ngắc ngoải, 1 thành công

(1 người có đông bà con và bạn bè mở tiệm ăn cho biết)
 
Hạng C
22/5/14
939
53.924
93
Lạ nhỉ. Di dân mới được mang tiền bán nhà ra nước ngoài chứ ta, sao du học cũng được à.

Có thể là chuyển tiền học, 1 năm cũng hơn 30k rồi. Hình như tùy vùng còn cho phép dhs mua nhà nửa.
 
Hạng C
22/5/14
939
53.924
93
Cứ 10 tiệm mở ra (kể cả sang lại cũng là mới) thì 5 phải chết, 4 ngắc ngoải, 1 thành công

(1 người có đông bà con và bạn bè mở tiệm ăn cho biết)

tại ko nghiên cứu, ko am hiểu nên chết thôi.
Mình từng vào 1 tiệm mới sang tên, ăn tô phở quá tệ mà giá thì mắc, quán ghi giảm giá 25% mà tính tiền thì ko giảm. Mình ghé 1 lần rồi biến, đoán chắc 3 tháng sẽ đóng. Hình như chưa tới 3 tháng là có tên mới.

Bí quyết thành công đầu tiên ko phải ngon mà là rẻ, ở đâu cũng vậy, bọn nghèo và tham ăn rất nhiều. Phải rẻ trước, dĩ nhiên chất lượng phải ko tệ, tệ quá ko nuốt trôi.
sau đó là ngon, nếu anh rẻ và ngon thì khỏi nói, muốn chết cũng khó.
Vị trị cũng đứng hàng 1,2. Vị trí kém, khách muốn ăn cũng ko được, khả năng chết 70%.

Cuối cùng là định dạng mục tiêu phục vụ, cộng đồng VN đông thì nấu thuần Việt, bán cho Tây thì nấu lai lai. Chứ nấu thuần Việt, bọn Tây sẽ chê. Mà nấu kiểu cho tây, bọn VN cũng chê ko ăn.

4 cái trên mà ko làm được thì cứ trừ mỗi cái 25% khả năng thành công. Muôn đạt 4 tiêu chí trên, coi dễ nhưng bắt tay vào, khó.
 
Hạng D
16/1/13
4.804
87.792
113
watermarked12017-11-18-0706-600x450.jpg

watermarked22017-11-18-0706-600x450.jpg


First Look at VietNom Nom: Wichita’s newest Vietnamese restaurant

Officially opening up on November 20 at 11am is the newest Vietnamese restaurant at Tyler Pointe. Best described as a fast casual restaurant with one of the most clever names in town, VietNom Nom is here to quickly serve foodies some of the more popular Vietnamese dishes whether it’s on the go or those looking to dine in.

My family and friends stopped in this weekend to get a first hand look at what you can expect on your visit.

==========
8641 W 13th St N Suite 103
Wichita, KS 67212
316-302-5306
Sunday – Thursday: 11am – 9pm
Friday – Saturday: 11am – 10pm
Facebook
Website
Cash/Card Accepted
==========


When you enter the bright and vibrant restaurant, you’ll walk straight to the cashier and make your order. Once you pay, they give you a number and then you’re off to grab the seat of your choice. The food is then delivered to your table. It’s all a very simple process, thus the “fast casual” concept.

The menu can be found here. For those wondering about beer, they are working on getting their license and will soon have that available as well.

For our visit, we ordered off of a limited menu and tried to sample a lit bit of everything they had to offer that evening:
  • Different bowls of Pho
  • Multiple different rice dishes with varying types of meat from pork, bone-in pork chop and steak
  • Crispy spring rolls aka NomChucks
  • Vietnamese Che
Behold…. our dinner:

watermarked32017-11-18-0706-600x450.jpg

watermarked42017-11-18-0706-600x450.jpg

watermarked82017-11-18-0707-600x450.jpg

watermarked72017-11-18-0707-600x450.jpg

watermarked62017-11-18-0707-600x450.jpg

watermarked122017-11-18-0708-600x450.jpg

watermarked52017-11-18-0707-600x450.jpg

watermarked102017-11-18-0708-450x600.jpg


My family and I were the very first group to order during the soft opening so our food delivery was extremely quick. With it being a soft opening, the staff was very attentive, friendly and running from table to table making sure everybody was taken care of. It certainly was one of the more smooth soft openings, I’ve been to in a while.

As for the food, it was all great. My brothers, cousins, friends, and kids all loved it. For the convenience, speed, and price, VietNom Nom did an excellent job of knowing their niche and executing it. All of the rice dishes were wonderful with well seasoned and flavored meat options. For a fast casual restaurant, the Pho was also flavorful and filling. Food portions weren’t extremely large but enough to satisfy anyone looking for a quick meal. And the spring rolls? The kids went thru them like candy. They are truly the chicken fingers of the Vietnamese cuisine world.

One of my gripes was I wish there was one on the east side.

There are so many Vietnamese restaurants spread out around town with the exception of the west side. What you find at VietNom Nom is different than the others you’ll find. It’s quick, easy, affordable and delicious with the focus being on quick and easy.

Owner Huyvu Nguyen wanted to focus on three things: Authenticity, Ambiance, Service. We think he did a great job and wish him and the restaurant the best of luck on their future. Definitely give them a check out next week during their opening week.

Happy Dining,

Eddy
 
Hạng C
22/5/14
939
53.924
93
tiệm anh Su chắc là làm cho Tây rồi, dân việt sẽ chê.
Mà bán cho tây dễ, bọn nó ko kén ăn, phở nóng nó xin nuoc đá bỏ vào cho nguội thì hiểu rồi.
Chủ yếu vị trí, trong mall đông thì dễ sống thôi.
 
Hạng B1
28/2/13
85
1.662
103
Cháu mình 14t. Du học bên đó. Ba nó giám hộ. Bán nhà q7 ôm cục xèng qua đó sang quán Phở. Hết. Hồ sơ làm từ tháng 2- tháng 8/2018 đi.
Để được định cư, nhất là tỉnh bang BC, thì còn chặng đường dài, dài, dài.... lắm. Có nhiều $$$$$ chưa chắc đã được.
 
Hạng D
7/11/13
1.094
11.356
113
Cháu mình 14t. Du học bên đó. Ba nó giám hộ. Bán nhà q7 ôm cục xèng qua đó sang quán Phở. Hết. Hồ sơ làm từ tháng 2- tháng 8/2018 đi.
Hết nhiu tiền cho quán phở anh ?
 
Em đi CAN, ăn phở do Taiwan nấu giống Việt hơn và ngon hơn do quán người Việt nấu( 1 -2 quán em đã thử). Ban đầu cứ tưởng người Việt nấu sau where a du phờ rom mới biết.
Ở downtown Toronto có quán mì Udon ngon vãi, thằng cháu dắt đi ăn, quên tên quán gì rồi
 
Hạng D
16/1/13
4.804
87.792
113
Em đi CAN, ăn phở do Taiwan nấu giống Việt hơn và ngon hơn do quán người Việt nấu( 1 -2 quán em đã thử). Ban đầu cứ tưởng người Việt nấu sau where a du phờ rom mới biết.
Ở downtown Toronto có quán mì Udon ngon vãi, thằng cháu dắt đi ăn, quên tên quán gì rồi
Chắc là do dùng bột giống ở VN